А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop
ЗА НАС

Surgery.bg е новата ни интернет медия, насочена към професионалистите в областта на здравеопазването и към пациентите. Порталът е фокусиран върху хирургията и е част от по-големия проект „Здравен навигатор", който планираме да развием в скоро време.

Проф. д-р Дамян Дамянов, председател на Българско хирургическо дружество (БХД) беше любезен да ни подаде ръка, ставайки ментор на проекта ни „Здравен навигатор-Хирургия“.

Наскоро проф. Дамянов беше преизбран за пореден път като председател на БХД с единодушие от представителите на съсловието. Проф. Дамянов е ръководител на Клиника по хирургия в УМБАЛ „Царица Йоанна“. Президент е на Българската секция на Европейската асоциация на хирурзите „Еврохирургия“, управител на фондация „Наука“. Научните му интереси са фокусирани върху хирургия на черния дроб и жлъчната система, хирургия на панкреаса, колоректална хирургия, стомашно-дуоденална хирургия, обща хирургия, генетика и хирургия.

Проф. д-р Дамянов ще ни консултира, ще ни подпомага с насоки и интересни теми, които да поставят основа на широк дебат както сред представителите на гилдията, така и на пациентите.

Екипът ни ще се стреми да обхване тенденциите и новостите в отделните области на хирургията. Обособили сме хирургията на подраздели, с описание на повечето интервенции, придружени от кратки анимирани клипчета. За нас е важно да ви информираме и да предоставим форум за дебат по най-наболелите въпроси в здравеопазването. Ще съдействаме с препоръки, насоки и мнения от страна на най-известните български лекари и хирурзи.

Освен ежедневни новини, на читателите ще предложим интервюта с лекари/хирурзи, специализирана информация и платформа за дискусии.

За професионалистите в сектор здравеопазване сме предвидили специална рубрика „Календар“, където ще откриват важните за тях специализирани конференции, обучения и др. На тях разчитаме и когато има актуални теми за дебат. За целта сме обособили отделна рубрика „Дискусии“.

Надяваме се да ориентираме и пациентите, като улесним достъпа им до лекари, болници и клиники, съсловни организации. Това ще става посредством базата данни, която периодично ще се актуализира.

Всичко това, поднесено чрез спецификата на интернет-пространството - максимално лесен достъп, бърза навигация, съдържателни информации и интервюта.

Ние залагаме на партньорството и баланса. С професионалистите в областта на здравеопазването – от една страна. А от друга – с пациентите.

Заставаме зад мотото „Ръка за ръка“! За да открием пресечна точка и да обърнем внимание на най-същественото – здравето ни!