А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Жалбата срещу Консорциум „Детско здраве“ бе отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията

19.02.2020 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Консорциумът бе определен за победител в конкурса за строеж на детската болница.

 

Жалбата срещу Консорциум „Детско здраве“ бе отхвърлена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Консорциумът бе определен от здравния министър за победител в конкурса за строеж на Национална детска болница. Жалбата беше подадена от втория класиран участник в конкурса. - Консорциум „Детска болница-София“, който оспорва издаденото от възложителя решение като незаконосъобразно, неправилно, необосновано, с молба КЗК да отмени обжалвания акт.

КЗК реши, че допуска предварително изпълнение на решението на министъра на здравеопазването за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет изграждане на Детска болница, като изразява мнение, че това се налага за предоставяне на адекватна, своевременна и висококвалифицирана здравна помощ на малолетни и непълнолетни пациенти и да се предоставят комплексни медицински услуги за деца.

Определението подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен срок от съобщаването му на страните.

 

още от Избор на редактора
още от Детска