А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Заради неизплатени възнаграждения в УМБАЛ „Канев“-Русе ще протестират

19.07.2018 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това информираха от лечебното заведение.

 

Заради неизплатени възнаграждения в УМБАЛ „Канев“-Русе ще протестиратРаботещи в УМБАЛ „Канев“ Русе сигнализират за неизплатени възнаграждения за извънреден труд. За проблема е съобщила в писмо до директора на лечебното заведение, както и омбудсмана, Пламенка Гецова, медицински секретар в отделение „Урология”. Заради проблема днес е предвиден протест в двора на болницата пред кабинета на директора, предаде dunavmost.com.
В писмото си Гецова посочва, че от изплатени суми по клинични пътеки персоналът в болницата не е получил нито лев. Тя пита и на какво законово основание изпълнителният директор на болницата е решил еднолично да издаде заповед сумите, преведени от НЗОК, да не се изплатят на персонала на цялата болница.
Колко са разходите за изплащане на извънреден труд и колко са икономиите от незаети длъжности, пита още тя. Как може да не се допуска увеличена месечна норма на работните часове по работния график на работника или служителя, при трайно незаети щатни работни места, интересува се още Гецова.
Тя пита и защо отделения, които нямат надработени часове, също не получават заплащане по клинични пътеки.
Г-н Директор, ще обясните ли на поверения ви персонал какво се случва и как да се осъществи процес на безотказен прием на пациенти със значително намален брой персонал и орязано заплащане на реално положен труд, пита още Гецова.

 

още от Новини от деня