А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

За заплати в болницата в Поморие са необходими близо 120 000 лева

06.06.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това съобщи директорът на лечебното заведение Женя Караилиева.

 

За заплати в болницата в Поморие са необходими близо 120 000 леваБлизо 120 000 лева са необходими, за да може да се изплатят заплатите за януари и февруари на работещите 100 лекари и медицински сестри в болницата в Поморие. Това съобщи директорът на лечебното заведение Женя Караилиева, цитирана от Дарик. По думите й заплатите за март са платени.

„Не мога да оправдая очакванията на Общината да задържим болницата, напуска персонал”, каза още Караилиева. Тя припомни, че миналата година в болницата беше закрито педиатричното отделение, а сега има пряка опасност от закриване на неврологичното отделение поради липса на медицински сестри.

Караилиева посочи, че лечебното заведение има надлимитна дейност, която не е платена от Здравната каса и е в размер на близо 90 хиляди лева.

В края на миналата година бе взето решение на лечебното заведение да се отпусне безлихвен заем. По-рано от Общината обявиха, че болницата в морския град ще затвори врати, като причина бе тежкото финансово състояние на лечебното заведение и налаганите лимити.

 

още от Избор на редактора