А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Възможностите за работа в МБАЛ-Добрич – представени на среща пред МУ-Варна

29.11.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Постигнато бе съгласие за по-нататъшни стъпки и конкретни действия.

 

Възможностите за работа в МБАЛ-Добрич – представени на среща пред МУ-ВарнаВъзможностите и условията за работа в МБАЛ-Добрич бяха представени на среща с ръководството на Медицинския университет във Варна. В нея участваха изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Светозар Байчев и неговият заместник д-р Бисер Ботев, както и партньорите им от Кардиамед.

По време на срещата ръководството на добричкото лечебно заведение представи не само условията за труд, работната среда и възможността за специализация на млади лекари в нея, но и възможностите, които предоставя Общинският фонд „Здраве“ за подпомагане на млади специалисти.

Постигнато бе съгласие и уверение за по-нататъшни стъпки и конкретни действия.

Това е първата по рода си такава среща, която ръководството на болницата в Добрич организира с цел привличане на лекари и специализанти за работа в лечебното заведение.

Ръководството на МБАЛ-Добрич е поканено да присъства на церемониите на 3-ти ноември при дипломиране на специалистите от Факултета по Обществено здраве и на 10-ти ноември на церемонията по дипломиране на лекари.

Лечебното заведение от месеци има проблеми с липсата на персонал. Само преди дни директорът на болницата информира, че МБАЛ-Добрич търси 60 професионалисти по здравни грижи в най-натоварените си отделения.

По-рано от болницата представиха възможностите за работа там и пред свои украински колеги.

 

още от Избор на редактора