А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Втори национален конгрес по спешна медицина

13.11.2019 / 13:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще се проведе от 14 до 16 ноември.

 

В периода 14-16 ноември 2019 г. в х-л Хилтън ще се проведе Втори национален конгрес по спешна медицина. Той е оргазнизиран от Българското дружество по спешна медицина, УМБАСЛСМ "Н. И. Пирогов" и Катедра по спешна медицина към МУ-София.

Интересът към значимия медицински форум е сериозен, като в него ще се включат едни от най-изявените лекари от цялата страна. Те ще представят 140 доклада, които са разпределени в 12, повече от интересни, научни и 2 постерни сесии. В тазгодишния конгрес има специален акцент върху Дигитална Спешна медицина, Педиатрична спешност, Спешни състояния в онкологията, Спешна терапия и гериатрия, Травма, Термична травма и Урология.

Конгресът стартира парарелно в две зали - в едната ще бъдат позиционирани светилата в областта на детското здравеопазване. Те представят ценен опит в областта на спешни педиатрични състояния, сред които корозивни изгаряния, гръдна, черепно-мозъчна и гръбначна травма. В другата зала - изявени, утвърдени от години специалисти в областта на Спешната медицина, Травмата, онкологията.

 

още от Новини от деня