А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Водещи инвазивни кардиолози от 10 страни идват на курс в София

19.01.2017 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Директорите на курса доц. Добрин Василев, д-р Валери Гелев и чуждестранните специалисти ще дадат пресконференция на 20 януари 2017 в Токуда.

 

Водещи инвазивни кардиолози от 10 страни идват на курс в СофияШестото издание на Българския бифуркационен курс се провежда под егидата на Българското дружество по интервенционална кардиология в Аджибадем Сити клиник Болница Токуда. Програмата традиционно съчетава теоретична и практическа част - случаи на живо, в които специалисти от 10 европейски страни ще покажат умения съвместно с българските си колеги. Гостите са от Франция, Италия, Испания, Белгия, Полша, Германия, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария и Румъния.

"За първи път ще има сесия за обучение на млади интервенционални кардиолози, които ще работят под ръководството на гост-лекторите от чужбина. Това е уникален шанс за тяхното професионално развитие, който получават у дома”, обясни доц. Добрин Василев, началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛАлександровска”, съдиректор на курса.

„Шестото издание на Българския бифуркационен курс ще разгледа актуалните теми на инвазивната кардиология с разширяване на темата към третирането на хроничните оклузии. Ще бъдат показани нови методи на диагностика с най-съвременни вътресъдови ултразвукови апарати, както и нови поколения стентове“, уточни д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Аджибадем Сити клиник Болница Токуда и съдиректор на курса.

Предвидени са и дебат-сесии, които целят да представят всички гледни точки по актуални теми в интервенционалното лечение. Една от темите е диабетът - едно от водещите социалнозначими заболявания в развитите страни.

Курсът ще представи и новите интервенционални проучвания с резултати от инвазивно и хирургично лечение, които са от особен интерес за младите лекари.

 

още от Новини от деня
още от Сърдечна