А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Водещ европейски ортопед - проф. Хайнц Рьотингер

21.02.2020 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

За пореден път гостува в страната ни по покана на проф. Пламен Кинов.

 

Известният специалист вече се превърна в традиционен партньор на Катедрата на ортопедия и травматология към Медицинския университет и Клиниката по ортопедия и травматология към УМБАБ „Цалица Йоанна - ИСУЛ“. Днес той изнесе лекция пред специалисти, посветена на темата за иновативния „Подход на Рьотингер“ - миниинвазивен метод за ревизионно ендопротезиране на тазобедрена става, който щади меките тъкани, не уврежда мускулите и води и до по-бързо възстановяване на пациентите, а след нея започна демонтрационна операция заедно с екипа на проф. Пламен Кинов (на снимката).

„Това е поредната съвместна проява, вече имаме 5 проведени семинари за този подход с колеги от цялата страна – два бяха в София, след това отидохме в Пловдив, Варна и Стара Загора. Над 100 наши колеги познават този подход, а това е много важно, защото съвременната ортопедия се развива бързо и трябва сме в синхрон с новите тенденции в областта“, заяви проф. Кинов.

По думите му подходът на Рьотенгер е по-щадящ и атравматичен, много подходящ за възрастни пациенти, защото не уврежда мускулите. Друго негово предимство е по-краткото време, което пациентът прекарва под анестезия – то е съкратено с около 10%.

 

още от Новини от деня
още от Ортопедия