А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Усилията ни са насочени към оздравяване на държавните болници

15.02.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това отбеляза здравният министър Кирил Ананиев.

 

Усилията ни са насочени към оздравяване на държавните болнициУсилията на екипа на МЗ са насочени към оздравяване на държавните лечебни заведения, така че те да могат да работят в условията на спокойствие, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост, като успоредно с това гарантират качествена и навременна медицинска помощ. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в Габрово. Министърът присъства на откриването на реновираното педиатрично отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова” в града.
„Съвсем скоро ще подпишем новия рамков договор, в който много важно място е отделено за детското здравеопазване. Разработваме и чисто нова Методика за субсидиране на лечебните заведения. Всичко това ми дава основание да твърдя, че в кратки срокове системата на здравеопазването не просто ще бъде стабилизирана, а ще работи така, че да удовлетворява и работещите в здравната система, и пациентите“, посочи още здравният министър.
Той припомни, че детското и майчиното здравеопазване са приоритет, залегнал в правителствената програма. „Затова и усилията ни са насочени не само към прилагането на политики, но и към подобряване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения“, заяви Ананиев.
От думите му стана ясно, че за последните пет години Министерството на здравеопазването е инвестирало 500 000 лв. в детското и акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ “Д-р Тота Венкова, а 200 000 лв. са предоставени за закупуване на апаратура за двете отделения. За строително-монтажните дейности в детското отделение с Постановление на Министерския съвет са отпуснати 300 000 лв. С други 200 000 лв. капиталови средства на МЗ са закупени 10 апарата за хемодиализа на пациенти с бъбречна недостатъчност – за отделението по хемодиализа.
По повод наболелия проблем с детското кардиологично отделение в Националната кардиологична болница, Кирил Ананиев заяви, че то няма да бъде затваряно и се полагат всички усилия отделението да работи нормално.

 

още от Избор на редактора