А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Уникални операции на деца

20.12.2016 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Извършиха в „Пирогов”, информираха от болницата.

 

Уникални операции на деца2 момиченца на 3 години ще посрещнат Бъдни вечер и Коледа със семействата си благодарение на уникални операции, които им направи иновативният съвместен екип на шефовете на детската хирургия в „Пирогов” проф. Росен Дребов (на малката снимка) и шефът на детската ортопедия и травматология в болницата - д-р Атанас Кацаров.

Двете деца са с вродени деформитети на гръдния кош и гръбначният стълб. Спецификата на състоянието при всяко момиченце налага пироговските детски корифеи да приложат индивидуален и уникален подход при всяко. С техните операции в България вече се правят всички варианти на системата VEPTR, по-известна като „растящи ребра”.

По време на интервенциите бяха лекарите коригираха деформитетите с фиксация „ребро към таз” и „ребро към прешлен”. По този начин се приложиха за първи път и трите варианта на системата „растящи ребра”. До момента у нас се прилагаше само един вариант на системата - на закрепване „ребро към ребро” - случаят на малката Сияна, която беше оперирана през лятото на 2014 година от същия екип.

Уникални операции на деца

Д-р Кацаров с двете пациентки.

Уникални операции на деца

 

още от Новини от деня
още от Детска