А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

УМБАЛ „Свети Георги“ организира обучение

19.02.2014 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

За 110 ендоскопски медицински сестри.

 

УМБАЛ „Свети Георги“ организира обучениеКурс за обучение на ендоскопски медицински сестри ще се проведе в петък, 21 февруари, в УМБАЛ Свети Георги“ – Пловдив. Основен лектор ще бъде проф. д-р Борислав Владимиров, ръководител на Секция „Ендоскопия“ към Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография. Това съобщиха от пловдивската университетска болница.

Общо 110 медицински сестри от УМБАЛ „Свети Георги“ ще се запознаят с видовете, боравенето, дезинфекцията и стерилизацията на ендоскопи и ендоскопски инструменти. След приключване на курса всички присъствали медицински специалисти ще се явят на тест, който има за цел да установи нивото на усвояемост на представените теми. По-късно всички, издържали успешно теста, ще получат сертификати от Българското дружество по гастроентерология.

Лекторът проф. д-р Борислав Владимиров е и завеждащ лекар в Първо отделение на Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоана“ – ИСУЛ.

УМБАЛ Свети Георги“ разполага с гастроендоскопски център. Подобна апаратура е налична и в голяма част от останалите клинични звена, в които ежедневно се извършват ендоскопски манипулации. Това налага непрекъснато основно и надграждащо обучаване на медицинските специалисти, занимаващи се с тази дейност, смятат от лечебното заведение.

Като най-голямата болница в страната, УМБАЛ „Свети Георги“ има назначени 1056 медицински сестри и настоящият курс има за цел да обучи напълно нови кадри в тази медицинска област, както и да повиши квалификацията на вече подготвени кадри.

Курсът за ендоскопски медицински сестри ще се проведе в петък, 21 февруари, от 10:00 до 14:30 ч. в 10-а аудитория на Хирургичния блок, бул. „Пещерско шосе“ № 66. Аудиторията е в съседство с Конферентната зала „Проф. д-р Иван Зънзов“ в административен сектор на сградата.

 

още от Новини от деня
още от Гастроентерология