А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

УМБАЛ „Александровска” ще бъде домакин

21.04.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

На практически уъркшоп по лапароскопска урология с международно участие.

 

УМБАЛ „Александровска” ще бъде домакинВ периода 21-22.04.2016г., УМБАЛАлександровска” ще бъде домакин на практически уъркшоп по лапароскопска урология „Лапароскопска цистектомия с интракорпорална уринна деривация“, с участието на водещ в областта чешки специалист д-р Мирослав Щурса (Miroslav Štursa). Курсът е организиран съвместно с Българското урологично дружество и Медицински университет – София с идеята да стартира програма за въвеждане на лапароскопската цистектомия в рутинната практика на българските специалисти.

Д-р Мирослав Щурса е началник на Департамента по урология в болница Nemocnice, Novy Jicin, Чехия. Член е на Чешкото урологично дружество, на Европейската и на Американската урологични асоциации. Има дългогодишен опит в прилагането на съвременните методи на миниинвазивната хирургия.

Д-р Щурса със воя екип ще демонстрира на живо пред специалисти от цялата страна иновативни лапароскопски техники за лечение на тумори на пикочния мехур, чрез радикалното му премахване. За дискусии в реално време, към аудитория „Проф. Янко Добрев” е осигурена пряка аудио-визуална връзка с операционния екип.

 

още от Избор на редактора
още от Урология