А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Тумор от над 10 килограма

29.05.2015 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Извадиха в АГ-болницата във Варна.

 

Тумор от над 10 килограмаКистозна формация от яйчников прокизход бе извадена при операция на 65-годишна жена във Варна, съобщиха от АГ-болницата във Варна. Туморът е бил над 10-килограмов, предаде Moreto.net.
Операцията е продължила над два часа. За щастие на пациентката туморът по всяка вероятност ще се окаже доброкачествен, но окончателна диагноза ще може да бъде поставена след допълнителни изследвания, уточниха лекарите.
Кистата е достигнала огромните си размери за около половин година по анамнестични данни, като жената е забелязала нередности преди няколко месеца. Формацията е обхващала цялата коремна кухина.
В болницата периодично се появяват подобни случаи, като преди три години бе оперирана бременна жена с 6-килограмов тумор. Според екипа на здравното заведение голяма част от туморите при жените могат да бъдат диагностицирани в ранен стадий, ако пациентките редовно ходят на профилактични гинекологични прегледи.
Именно това е и целта на наскоро започналата кампания от АГ-болницата във Варна за безплатни профилактични прегледи. Освен жените, които ще прегледаме, полезни ще бъдем и за тези, които просто прочитайки информацията ще се подсетят, че отдавна не са посещавали гинеколога си и трябва да го сторят, коментираха от ръководството на болницата.

 

още от Новини от деня
още от Гинекология