А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Сътрудничество в областта на неврохирургията

03.06.2015 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Договарят болницата в Русе и УМБАЛ „Д-р Георги Странски” в Плевен.

 

Сътрудничество в областта на неврохирургиятаМБАЛ-Русе” АД ще си сътрудничи с УМБАЛ Д-р Георги Странски” ЕАД Плевен. Сътрудничеството ще бъде в посока подобряване качеството на лечение на черепно-мозъчни травми, предаде Дарик. В тази връзка доц. д-р Йордан Панов, началник на Клиниката по неврохирургия в Плевен ще дава консултации от разстояние и на място в Русе ако се налага, при спешни и сложни случаи. При определени случаи той може и да оперира пациента.
По този начин ще се помогне на хората да получават навременна и качествена медицинска помощ при травматизъм и болестни увреждания, които налагат по-високо ниво на подготовка и база за решаване на тези проблеми.
Миналата година са били оперирани около 80 души с черепно-мозъчни травми в русенската болница, каза началникът на отделение „Неврохирургия” д-р Огнян Игнатов.
Очаква се подобно сътрудничество да започне да се реализира и в други сфери и с други специалисти от страната, коментира заместник-председателят на съвета на директорите на „МБАЛ-Русе” АД д-р Йосиф Новаков.
Д-р Игнатов съобщи още, че се очаква скоро болницата да закупи ангиограф, който ще се използва в мозъчно-съдовата диагностика. Документите са изпратени в Министерството на здравеопазването и има уверение, че апаратурата ще бъде закупена. Стойността е над 1 млн. лв.

 

още от Новини от деня
още от Неврохирургия