А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Не се страхувайте от катаракта”

01.04.2014 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Кампанията на Бургаската болница продължава.

 

„Не се страхувайте от катаракта”В началото на април инициатива ще се проведе в Община Созопол, като жителите ще получат имат възможност да преминат безплатен преглед за катаракта.

На 3 април 2014 г. (четвъртък) в Созопол ще гостува началникът на Очното отделение на МБАЛ Бургас д-р Румен Мутавчиев. Той ще представи основните данни за заболяването и начините за справяне с него и ще прегледа с офталмоскоп желаещите да установят дали имат перде на окото.

Кампанията е насочена преимуществено към хората над 55 години, защото катаракта се развива с възрастта. Срещата ще се проведе от 14 ч. в Народно читалище „Отец Паисий”, в кино-видеоклуба, със съдействието на Община Созопол.

„Катаракта е на първо място по причиняване на слепота в света, а същевременно лечението й е много лесно – тя се отстранява с безболезнена и бърза операция, покрита от Здравната каса”, коментира д-р Мутавчиев. Операцията за катаракта е една от най-често извършваните в офталмологията. В Очното отделение на МБАЛ Бургас всяка година се извършват около 500 подобни интервенции.

 

още от Новини от деня
още от Офталмология