А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Средно с 15% се увеличават заплатите

18.03.2013 / 13:28 - surgery.bg
 
 Facebook

На лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в УМБАЛ „Александровска”.

 

Средно с 15% се увеличават заплатитеСредно с 15 % се увеличават заплатите на лекарите, медицинските сестри и помощния персонал в УМБАЛ Александровска”, съобщиха днес от лечебното заведение. Заповедта за увеличението е подписана днес от и. д. изпълнителен директор на болницата д-р Костадин Ангелов след проведени преговори със синдикатите в лечебното заведение по новия колективен договор, който ще бъде подписан до края на седмицата.


Увеличението на възнагражденията влиза в сила със задна дата от 1 февруари 2013 г. и ще стане на три стъпки. Втората стъпка влиза в сила от 1 март 2013 г., а третата индексация ще е от 1 април 2013 г. Увеличение на заплатите, но два пъти по-ниско, ще получат служителите в администрацията на болницата. Техните възнаграждения ще бъдат повишени с около 7%.


Ръководството предвижда и раздаването на допълнителни трудови възнаграждения под формата на клинични пътеки, в зависимост от работата и резултатите на отделните клиники и от коригирането на предвидените средства по клинични пътеки, определени от РЗОК-София. Освен това се търсят възможности и за допълнителни възнаграждения на работещите по време на Великденските празници, както и финансови стимули за лица с научни степени „доктор по медицина“ и „доктор на медицинските науки“.


От 15.03.2013 г. (петък) всички дежурни екипи в болницата вече получават топли и студени ободряващи напитки, както и се подсилва храненето на персонала по време на дежурства, допълват от болницата.

 

още от Новини от деня
още от Финансиране