А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка

04.03.2014 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Започва да работи в Медицински център „Пирогов”. Той се оглавява от доц. д-р Юлий Ванев.

 

Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болкаСъздаването на уникалния за България център е резултат от факта, че херниите на коремната стена са често срещана група от заболявания в съвременното общество със сериозни здравни, социални и икономически последствия. Те предизвикват влошено качество на живот, инвалидност и усложнения, които могат да засегнат вътрешните органи.

Специален здравен проблем представляват херниите в напреднали стадии, при пациенти в напреднала възраст и със съпътстващи заболявания, информираха от „Пирогов”.

Херниите на коремната стена могат да се появят спонтанно или като последствие на прекарани операции, травми или други заболявания, обяснява доц. Ванев. Наблюдават се при всички възрастови и социални групи, но имат познати от специалистите особености, въз основа на което е много важно да бъдат класифицирани и степенувани.

Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка

Доказан от съвременната медицинска наука факт е, че най-добри резултати при лечение на редица заболявания, между които са и херниите на коремната стена, се постигат в болници със значителен опит на лекарите и специално подготвени екипи. Значението на такива центрове се изтъква особено при случай с „големи” и рецидивни хернии, с усложнения, и при пациенти с други заболявания.

В продължение на повече от две десетилетия колектив от специалисти от УМБАЛСМ Н. И. Пирогов” натрупа огромен практически опит и извърши редица научни изследвания за преимуществата на различните способи и за необходимите процедури за успешното хирургично и нехирургично лечение на херниите и коремната болка. На основата на този опит и на разположение и владеенето на всички най-съвременни методи за диагностика и лечение беше създаден и от 04. 03. 2014 г. функционира Специализиран център за лечение на коремните хернии и коремната болка.

Консултативно-диагностичните прегледи се извършват в Медицински център „Пирогов” понеделник, вторник и четвъртък от 14 до 16 часа, а в петък от 11 до 13 часа. Като всеки последен петък на месеца пък прегледите са безплатни и продължават до 16 часа.

Записвания и информация може да намерите всеки делничен ден на тел. 02/ 9 154 574.

Снимка: Zdravennavigator

 

още от Избор на редактора
още от Гастроентерология