А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

София събира международни авторитети в пластичната хирургия

14.04.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Срещата е посветена на иновациите в специалността и тяхното отражение върху развитието на пластичната, реконструктивна и естетична хирургия.

 

София събира международни авторитети в пластичната хирургияВ периода 22-24 април София ще бъде домакин на Трета национална конференция за иновации в пластичната, реконструктивна и естетична хирургия, която ще се проведе в хотел „Хилтън“. Организатор на събитието е Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ), а сред гост лекторите присъстват световно признати имена.

Конференцията е посветена на новостите в тази динамично развиваща се сфера. Изтъкнати специалисти ще споделят част от своя опит и ще представят иновативните подходи, които се използват в международен мащаб. Сред гостите на Конференцията са д-р Дарина Кръстинова-Лолов – почетен член на Кралската медицинска академия и основател на благотворителната организация „Facing the World”, д-р Патрик Л. Тонар – един от специалистите, усъвършенствали революционния MACS лифтинг, д-р Хосе Луис Мартин дел Йеро Кока, чиято работа върху техниките за реконструкция на гърда и поставяне на гръдни протези му носи международен престиж. Участие във форума ще вземат и д-р Джовани Боти – ръководител и главен хирург на клиника „Вила Бела“, д-р Миломир Нинкович – притежател на престижни награди в областта на реконструктивната пластичната хирургия и микрохирургия , както и д-р Параскевас Контос – извършил през 1995 г. първия по рода си пилинг против бръчки, пигментации и възрастови петна, официален представител на Международното дружество за естетична пластична хирургия (ISAPS).

В Конференцията има раздел за психологическите аспекти в пластичната хирургия с водещ лектори професор Мартин Персон от Университета в Бристол представител на Кост Акцията 1210 за значението на външния вид.

В Организационния и Научния комитет присъстват имената на водещи специалисти у нас, сред които проф. д-р Юрий Анастасов, доц. д-р Димитър Евстатиев, д-р Даниел Янков, д-р Михаил Скерлев, доц. д-р Роман Романски, д-р Виолин Петров, проф. Андреас Якуметис, доц. Йоланда Заякова, д-р Живко Димитров, д-р Николай Георгиев. Член на Научния комитет е и проф. Марита Айзенман-Клайн – председател на Международната конфедерация по пластично-възстановителна и естетична хирургия, един от специалистите, разработили благотворителната програма „Women for women”, получила международно признание за помощта, която оказва на жени пострадали от обезобразяване.

Научната програма на Конференцията е официално одобрена от Международното дружество за естетична пластична хирургия (ISAPS) и Международна конфедерация по пластично-възстановителна и естетична хирургия (IPRAS), както и притежава акредитация от Европейския акредитационен съвет за продължаващо медицинско образование (EACCME).

Научната програма: ТУК

Снимка: Архив Здравен навигатор

 

още от Избор на редактора
още от Пластична