А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

7-ми Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” и „1-ви SEGUR Workshop on Urolithiasis”

28.03.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще се проведат на първи и втори април тази година в София, информираха от Организационния комитет на форума.

 

7-ми Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” и „1-ви SEGUR Workshop on Urolithiasis”Симпозиумът е ежегодна научна проява, организирана от Военномедицинска академия (ВМА), Катедрата по Урология и Нефрология на ВМА, Секцията по Уролитиаза (EULIS) на Европейската Асоциация по Урология (EAU), South-Eastern Group for Urolithiasis Research (SEGUR) и Българско дружество по Ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с научна програма представяща съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на урологичните заболявания.

Научно-практическата програма включва state-of-the-art лекции от водещи европейски преподаватели, “Live surgery” сесии, “Hands-on-training” сесии, модерирана постерна и видео сесия, дискусия на клинични случаи.

Научният комитет е в състав от 30 изтъкнати специалисти и университетски преподаватели - 15 българи и 15 чужденци.

В симпозиума участват представители от 11 страни – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Македония, Португалия, Румъния, Сърбия и Турция

Към момента регистрираните участници в симпозиума са около 200 души – уролози, нефролози, хирурзи, анестезиолози, специалисти по здравни грижи, представители на медицински фирми и технически състав.

В организацията и провеждането на симпозиума освен домакините от хотел Хилтън са ангажирани повече от 10 фирми със своите специалисти в областта на IT технологиите, Web дизайн, графичен дизайн, предпечатна подготовка, печат, интернет пренос на данни, организация на научни прояви, преводачески услуги, транспорт и др.

За първи път ще осигурим и възможност за директен достъп до конферентната зала в реално време през интернет сайта на симпозиума, за тези които не са имали възможност да участват в симпозиума или имат интерес към тематиката, както от България, така и от която и да е точка на света, отбелязва проф. д-р Илия Салтиров, председател на Организационния комитет.

По време на откриването на симпозиума на 01 април, на проф. Кемал Сарика, председател на борда на Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), председател на борда на South-Eastern Group for Urolithiasis Research (SEGUR), професор по урология и Ръководител на нaучен и учебен университетски болничен център “Dr. Lütfi Kırdar Kartal”, Истанбул, Турция, ще бъде връчена почетна грамота от името на Началника на Военномедицинска академия генерал-майор, член кореспондент, професор Николай Петров дмн, за неговия принос в провеждането, развитието и популяризирането на образователни и научно-изследователски проекти в областта на ендоурологията и уролитиазата в България.

Също на 1 април, но в следобедните часове, ще се проведе работно заседание на борда на South-Eastern Group for Urolithiasis Research (SEGUR).

Подробности за организацията, членовете на научния комитет и научната програма на симпозиума, можете да намерите на интернет сайта на адрес: http://urolithiasis.endourology.bg/

7-ми Симпозиум „Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” и „1-ви SEGUR Workshop on Urolithiasis”

 

още от Избор на редактора
още от Урология