А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

За шестата си годишнина УМБАЛ „Софиямед“ инвестира в нова апаратура за образна диагностика

10.05.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това информираха от лечебното заведение.

 

„Инвестицията в съвременна медицинска апаратура е една от основните ни цели. Наясно сме, че в днешно време качествената апаратура, която е в помощ на лекарите, позволява и качествено здравеопазване. Това е нашата основна мисия. Вече 6 години УМБАЛ „Софиямед“ предлага на своите пациенти именно това. Убеден съм, че всеки лев инвестиция си заслужава, доказателство са хилядите благодарни пациенти. Смело мога да кажа, че разполагаме с оборудване и специалисти, като всяка европейска болница, претендираща да прави медицина на високо ниво“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на болница „Софиямед“.

Той допълни, че освен в последно поколение медицинска апаратура здравното заведение инвестира и в своите кадри. „Болницата се утвърди като лечебното заведение с качествена база за обучение и научно развитие на специалистите в нея. Нещо повече, предвиждаме създаване на Научен съвет към УМБАЛ „Софиямед“, съобщи д-р Пелев.

Качествено медицинско здравеопазване, водещи специалисти, съвременни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече шест години за своите пациенти УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“. Медицинският комплекс стартира дейността си на 9 май 2012 година.

През шестте години от създаването си „Софиямед“ се превърна във водещо здравно заведение в страната. На територията на медицинският комплекс функционират 25 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 626 легла. Операционният блок е един от най-големите в страната, с 22 зали, в които годишно се извършват хиляди операции. От няколко месеца болницата е сертифицирана като център за хурургия на ръка, където се извършват едни от най-сложните операции.

От създаването си до днес в Диагностично-консултативния център са проведени над 400 хиляди прегледа, осъществени са стотици хиляди лабораторни изследвания.

„В ДКЦ „Софиямед“ работят над 140 лекари в 40 различни медицински специалности. Разполагаме с 6 лаборатории. Вече можем да предложим на нашите пациенти преглед по специалностите Детска ендокринология и Клинична имунология“, обясни управителят д-р Тинка Данчева.

Всяка година броят на хората, които избират медицински комплекс „Софиямед“ за своето лечение или диагностика, се увеличава. За 6 години от създаването си в болницата са лекувани над 153 хиляди души, извършени са близо 83 хиляди операции, в Спешно-приемно отделение са прегледани около 50 хиляди пациенти, над 1800 бебета са проплакали в ръцете на АГ специалистите и акушерите в „Софиямед“.

 

още от Избор на редактора
още от Образна диагностика