А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

САЩ отчитат ръст на новозаразените с коронавирус

25.06.2020 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Само за вчера има 756 жертви.

 

Съединените щати регистрираха нов негативен рекорд на заразени с коронавирус за едно денонощие от април насам - 36 000, съобщиха световните агенции, на които се позовава БНР.

Общият брой на случаите на Covid-19 в Съединените щати наближава 2,4 млн. Близо половината от американските щати отбелязаха скок на заразените през последните две седмици. Жертвите на коронавируса в Съединените щати за вчера са 756.

Латинска Америка продължава да държи печалният рекорд по брой починали от Covid-19 за денонощие. Бразилия е регистрирала над 1300 смъртни случая, а Мексико - близо 800.

Междувременно от Световната здравна организация прогнозираха, че до седмица броят на заразените с коронавирус в глобален мащаб ще достигне 10 милиона души. Досега установените случаи надхвърлят 9,3 милиона.

„Това е сериозно напомняне, че дори и докато продължаваме с изпитанията на ваксини, имаме спешната отговорност да направим всичко възможно с наличните ресурси, за да ограничим разпространението на коронавируса и да спасим животи“, каза генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус.

 

още от Избор на редактора