А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Със самостоятелно COVID-отделение е вече болницата в Добрич

14.09.2020 / 15:00 - surgery.bg
 
 Facebook

 

То отговаря на всички предписания на РЗИ, предаде БНР.

Болните от коронавирусна инфекция вече се настаняват за лечение на отделен етаж, който притежава самостоятелен вход и асансьор, а за тях се грижат лекари и медицински персонал, които работят само в това отделение.

В здравното заведение вече е привлечен като консултант инфекционист и бившият началник на закритото Инфекциозно отделение – д-р Йовева.

Вследствие на промените новодиагностицираните и хоспитализираните с коронавирус в област Добрич през месец септември бележат драстичен спад.

Огромният ръст на заболели и настанени за лечение с коронавирус в болницата от юли и август месец вече е преодолян. В лечебното заведение вече не се допуска смесване на потоците, а COVID-секторът е напълно отделен, според изискванията, заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков.

За тези пациенти се грижи специално обучен индивидуален персонал, който се ръководи от пулмолога д-р Деница Божидарова. Следващата цел на новото управление на МБАЛ в Добрич е възстановяването на работата на Инфекциозното отделение.

 

още от Новини от деня