А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

В Русия има вече над 3,5 млн. заразени с коронавирус

15.01.2021 / 15:00 - surgery.bg
 
 Facebook

 

Случаите на коронавирус в Русия надвишиха 3,5 милиона днес, след като властите съобщиха за 24 715 новозаразени за последното денонощие. От тях 5534 са в Москва, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

За последните 24 часа са починали 555 души. Така общият брой на жертвите на заболяването от началото на пандемията в страната достига 64 495.

Между другото стана ясно, че Русия може да премине към одобряване на третата произведена в страната ваксина срещу коронавируса през следващите дни. Това съобщи Анна Попова, главният санитарен инспектор в Роспотребнадзор (Федералната служба за надзор и защита на правата на потребителите и човешкото благосъстояние).

„Институтът „Чумаков“ трябва да получи свидетелство за регистрация след дни, но резултатите от клиничните изпитания не разработената от него ваксина вече са много добри и много показателни“, разкри тя по време на Форума „Гайдар“.

На този етап руските власти издадоха разрешение за спешна употреба на две ваксини, разработени от Института „Гамалея“ (Спутник V) и на Института „Вектор“ (EpiVacCorona).

 

още от Новини от деня