А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Редица европейски държави затягат мерките заради нарастването на заразените с коронавирус

15.10.2020 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

 

Правителството на Ирландия повиши нивото на епидемиологична опасност в три графства, граничещи със Северна Ирландия и забрани на всички ходенето на гости с изключение, ако се полагат грижи за деца, болни и възрастни хора, съобщи БНР.

Белгия засилва мерките спрямо Австрия заради опасността от зараза с коронавируса от петък, 16 часа. Всички, които влизат в Белгия от определените седем от девет австрийски района и остават повече от 48 часа, трябва да бъдат под карантина и да се подложат на тест за коронавируса. В червения списък са включени още провинции и на Франция, Великобритания, Ирландия, Италия, Хърватия, Нидерландия, Полша, Швеция и Швейцария.

Германия въвежда задължителна предварителна онлайн регистрация за влизащите в страната от две австрийски провинции, едната от които е Виена.

Френските власти възстановяват извънредното здравно положение от полунощ на 17 октомври, което дава правна основа за определени рестрикции като например карантина, вечерен час и забрана за събиране на повече от 6 души на семейни празненства.

От днес в Словакия става задължително носенето на маска на обществени места. Ресторантите ще изпълняват поръчки само за вкъщи, фитнес залите, плувните басейни и сауните ще бъдат затворени. Хранителните магазини и аптеките са с определени часове за обслужване на възрастни клиенти.

 

още от Новини от деня