А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

В Първа САГБАЛ „Св. София”

07.07.2015 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Приложиха нов метод за реконструкция на гърда.

 

В Първа САГБАЛ „Св. София”Лекарите от Първа САГБАЛ Св. София“ извършиха три операции за реконструкция на гърда след мамектомия по метода “Fat grafting”, т.е. с използване на мастна тъкан от самите пациентки. Интервенциите бяха част от сертифициран уъркшоп за специалистите, организиран от Клъстер за медицински туризъм, Международна здравна асоциация на Бавария и Международна конфедерация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия IPRAS. Операциите бяха ръководени от световноизвестния пластично-реконструктивен хирург от Германия и председател на Международната конфедерация за пластична и реконструктивна хирургия (IPRAS) проф. Марита Айзенман-Клайн.
Методът е изключително щадящ за пациентките. Предимството му е, че за възстановяването на гърдите се използва мастна тъкан от самите жени, а не импланти, както и че е подходящ за пациентките след лъчелечение. Реконструкцията преминава на няколко етапа с интервали между тях от минимум 2 месеца. Броят на манипулациите зависи от индивидуалните особености на всяка пациентка. Тъй като методът е новост за България, прилагането му все още не се поема от НЗОК.
В Първа САГБАЛ „Св. София”
Лекарите ни вече добиха нужното ноу-хау и амбицията ни е в най-кратки срокове този нов за страната ни метод да бъде въведен като постоянна дейност в нашата болница“, каза директорът на лечебното заведение доц. д-р Иван Костов.

В Първа САГБАЛ „Св. София”

 

още от Новини от деня
още от Пластична
още от Онкология