А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Продължава Националната Програма „Детско здраве-Пирогов“

20.09.2018 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това съобщиха от лечебното заведение.

 

Продължава Националната Програма „Детско здраве-Пирогов“Ясни са местата и датите, на които лекарите от Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ ще посетят до края на 2018 г. Градовете, в които лекарите ще проведат високоспециализирани профилактични прегледи за деца са общо 5. Това са Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград, съобщиха от спешния институт.

Първата дестинация, в която гостуват специалистите тази есен е гр. Сандански. Лекарите ще преглеждат в югозападния град във втората събота от месец октомври - 13.10. 2018 г. Следващият град е Бургас - прегледите ще бъдат в последната събота от месеца - 27.10.2018 г.

През ноември специалистите ще посетят и прегледат децата отново във втората и последната събота на месеца:

- 10 ноември - гр. Кюстендил

- 24 ноември - гр. Велико Търново

През декември пироговските лекари ще преглеждат децата от гр. Разград, на 8 декември.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване. Задължително е да се носи допълнителна медицинска документация, ако пациентът разполага с такава.

Записванията за високоспециализираните прегледи ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места, които местната управа ще подаде към регионалните медии.

Вече 5 години водещи детски специалисти от университетската спешна болница „Пирогов“ извършват профилактични прегледи на деца, като до този момент са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България. Лекарите, които преглеждат децата са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа от детски лекари ще има и кардиолог.

Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание, допълват още от болницата.

 

още от Новини от деня
още от Детска