А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Премиерът откри реновираното отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия на „Пирогов”

16.12.2015 / 13:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това е мястото, където се приемат най-тежките случаи в страната и, където хората получават нов шанс за живот.

 

Премиерът откри реновираното отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия на „Пирогов”Премиерът Бойко Борисов, заедно със здравния министър д-р Петър Москов откриха реновираното отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия на „Пирогов”. Борисов подчерта, това е мястото, където се приемат най-тежките случаи в страната и, където хората получават нов шанс за живот.
„Проектът за реновирането на Отделението по реанимация към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ беше замразен две години, през което време хората се лекуваха в ужасни условия. Щастлив съм, че със здравния министър Петър Москов го открихме, защото тук идват пострадалите от най-тежките катастрофи, падания и инциденти. Всичко бе направено според исканията на докторите и работещите тук, които споделиха, че са мечтали да имат такива условия на работа. Мястото е оборудвано с най-съвременна апаратура. През последната година в сферата на здравеопазването сме работили по осъществяването именно на такива проекти. Чух за вота на недоверие, който от БСП готвят, и съм убеден, че няма да мине, защото се направиха доста неща за този сектор, сред които и намалянето на дефицита на НЗОК от 400 млн. лева през миналата година до под 10 млн. лева през настоящата. Сиреч това са 390 млн. лева, които по някакъв начин са били харчени. Затова правителството ще продължава да работи и да осъществява реформата в системата на здравеопазването.
В ремонта на реновираното Отделение са вложени 2 млн. лева, като 1,5 млн. лева са отпуснати от Министерството на здравеопазването, а останалите 500 000 лева са дадени от болницата. Средствата за апаратура са 1,3 млн. лева. На площ от почти 500 кв. м. са разположени 3 зали, в които са разпределени 14 поста, което означава, че лекарите могат да се борят едновременно за живота на 14 тежкоболни. Досега леглата бяха 10”, отбеляза премиерът в своята лична страница във Фейсбук.

Премиерът откри реновираното отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия на „Пирогов”

От ляво на дясно - проф. М. Миланов, министър д-р П. Москов, проф. Н. Габровски, премиерът Бойко Борисов и проф. С. Миланов.

Снимка: Интернет

 

още от Избор на редактора
още от Неврохирургия