А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

На 4-5 млн. лв. повече

12.07.2013 / 15:28 - surgery.bg
 
 Facebook

Се надява здравният министър, след актуализация на бюджета.

 

На 4-5 млн. лв. повече„След евентуална актуализация на бюджета имам обещанието на финансовия министър и на министър-председателя, че пари за здравеопазване ще има”. Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева.


„Аз се надявам поне още 4-5 млн. лв. да бъдат дадени на Министерството на здравеопазването”, допълни министърът. „До месец май бюджетът на Министерството е разходван, никой не е мислел за второто шестмесечие. Говорила съм с премиера и финансовия министър за дейностите, които са въпрос на държавна политика. Това са репродукцията, интензивните грижи, ваксините. Тези три дейности трябва да бъдат върнати към Министерството на здравеопазването. Поехме ангажимент за субсидии на по-малките лечебни заведения в труднодостъпни райони. Не може да се иска спешните центрове да оказват всякакъв вид помощ. В момента разработваме наредба кое е спешна помощ, неотложна помощ и първа помощ”, посочи д-р Андреева.


По думите й, Министерството на здравеопазването може да разчита на пари за лечебни заведения. Според нея през последните години някои болници са били свръхсубсидирани, за сметка на други.

 

още от Новини от деня
още от Финансиране