А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

11 пострадали при катастрофи за три дни, петима са в болницата

25.08.2014 / 11:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това отчетоха тази сутрин от лечебното заведение в Сливен.

 

11 пострадали при катастрофи за три дни, петима са в болницатаДве жени са настанени на 24 август в МБАЛ Д-р Иван Селимински”-Сливен след катастрофа, станала на магистрала Тракия в района на Нова Загора. Едната пациентка (52 г.) е в реанимация с травма на гръден кош, счупени осем ребра и счупване на подбедрица. Състоянието й е стабилизирано. Втората пострадала (47 г.) е в неврохирургия с мозъчно сътресение. Това информираха днес от болницата в Сливен.
При друг пътен инцидент е пострадал 48-годишен мъж. Той също е настанен в отделението по неврохирургия с мозъчно сътресение. 64-годишен велосипедист е получил открита рана на главата след падане. Със същата травма е настанена и 71-годишна жена от Сливен, пострадала при пътно произшествие.
На 22, 23 и 24 август спешна помощ в болницата са потърсили 153 души, хоспитализирани са 50 от тях. Неосигурените са 18. Пътните произшествия за периода 22-24 август са четири, има 11 пострадали, от които петима са настанени в болницата.
В акушер-гинекология настанените са 14, в хирургия – 15, детско отделение и неврохирургия – по 7, инфекциозно – 4, по 3 във вътрешните отделения, кардиология и неврология и двама в реанимация. За периода са извършени 16 операции и 13 раждания.

 

още от Новини от деня
още от Неврохирургия