А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

В подкрепа на пациенти и хора на първа линия в борбата с коронавируса

26.03.2020 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Хиляди лъчи осветиха нощното небе над България.

 

Светлини озариха небето над шест града в България в знак на подкрепа и солидарност към пациентите с COVID-19, както и към екипите, които се борят с вируса.

Точно в 20:00 часа снощи множество пожектори от общо 13 бази в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Перник, Вършец и Асеновград насочиха мощни лъчи към небето. Светлинното шоу е израз на признателност към всички, които са ангажирани в борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му – лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги и др.

„Всички в този момент сме изправени пред изключително трудна ситуация. С инициативата #LightTheSky нашият сектор иска да покаже, че дори в най-тежките моменти можем да пробием и преодолеем тъмнината. Надяваме, че по своя зрелищен и оптимистичен начин сме показали огромната си благодарност към всички на предна линия в борбата с разпространението на COVID-19. Вярваме, че заедно ще се справим, защото светлината винаги побеждава мрака!“, обясни Милена Лазарова, председател на Сдружение „Асоциация на рентал компаниите в България“.

30-минутната цветна феерия в небето беше част от инициативата #LightTheSky: Да подкрепим хората на първа линия в борбата с вируса на Сдружение „Асоциация на рентал компаниите в България“. Сдружението обединява компании, специализирани в производството на филми и телевизионни предавания, концерти, корпоративни мероприятия, звукозапис и издаване на музика, организиране на конгреси и изложения.

 

още от Новини от деня