А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Почетен плакет от МЗ получи принцеса Теофана фон Саксен

17.01.2013 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това е признание за дългогодишната й дарителска дейност в полза на българските болници, напомниха от МЗ. Поредно голямо дарение ще получи УМБАЛ „Св. Анна”-София.

 

Почетен плакет от МЗ получи принцеса Теофана фон СаксенБлаготворителната дейност на родолюбиви българи като принцеса Теофана фон Саксен е достойна за уважение, защото е израз на съпричастие и готовност да подпомогнеш страната си. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова по време на срещата с принцеса фон Саксен. Министър Атанасова изрази благодарност на принцеса Фон Саксен за цялостната дейност и я отличи с Почетен плакет на МЗ. На срещата присъства и директорът на УМБАЛ Св. Анна” д-р Димитър Димитров.


Принцеса Фон Саксен е у нас с поредна благотворителна мисия. Тя ще връчи голямо дарение от медицинско обзавеждане, оборудване и превързочни материали на УМБАЛ Св. Анна” -София. В дългия списък на лечебни заведения, получили през последните 20 години дарения, осигурени от принцеса фон Саксен, са УМБАЛСМ Пирогов”, многопрофилните болници за активно лечение във Велико Търново, Казанлък, Бургас, Поморие, Добрич и Видин, социалните заведения като Специализираното детско заведение за деца с увреждания – гр. Ихтиман, Интернат за деца с увреждания.


Принцеса Теофана фон Саксен е от български произход. Завършила е в Германия право, икономика и история на изкуството и вече 45 години живее в Берлин. Тя е патрон на Института за сърцето в Берлин и в това качество получава възможност да осигурява дарения, предоставени от германски болници.

Почетен плакет от МЗ получи принцеса Теофана фон Саксен

 

още от Избор на редактора