А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Победителите в конкурса за нова сграда на МУ-София, бяха представени в пространството на „Ларгото“ между МС и Президенството

18.02.2020 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Журито класира седем проекта.

 

Общественото представяне на проектите за нова сграда на Медицински университет-София се състоя на 14 февруари в пространството на „Ларгото“ между МС и Президенството.

След проведен открит конкурс авторитетно жури класира седем проекта. Участниците, заемащи първите три места получават парични награди, според решение на Академичния съвет на МУ-София, осигурени от наследството на лекаря емигрант д-р Андрей Георгиев.

Първото място е за „Tилeв apxитe?ти“ ООД с награда 80 000 лева, второто място е за „Apxитe?тoни?a cтyдиo“– 65 000 лева, а третото е за проекта на фирма „ДЕЛИНЕАР“– 35 000 лева.

Ръководителите на премираните архитектурни дружества подписаха договор с ректора на МУ-София проф. Виктор Златков за получаване на присъдените награди и придобиването на права върху проектите.

Според заданието за проектиране новият дом на университета ще се намира в двора на бившата Медицинска академия нa мяcтoтo нa paзpyшeния cтoл, в близост дo Maйчин дoм и дo нoвия блo? нa УMБAЛ „Cв. E?aтepинa“, на терен от близо 13 500 ?в. м.

Застроената площ на сградата, съгласно заданието е около 5500 кв.м., а РЗП около 28000 кв.м. В сградата ще се помещават Ректоратът, Деканатите на Медицинския факултет и на Факултета по обществено здраве към МУ-София, аула, катедри, лаборатории, конгресен център, учебни зали за лекции и семинари, кабинети, симулационен център, библиотека, подземен гараж и др. Освен административната част, сградата ще разполага със спортен център, стол-ресторант и др. Една от залите в новата сграда ще носи името на д-р Андрей Георгиев.

 

още от Избор на редактора