А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

„Пирогов“ получи нож за рязане на тъкани с генератор като дарение

02.05.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

То бе направено от децата от „Заедно в доброто”-Троян и Фондация „Клийнтех България”.

 

Дарението е за Специализирания детски комплекс в „Пирогов“ – съвременен нож за рязане на тъкани с генератор, който комбинира 2 технологии - ток и ултразвук. Това съобщиха от спешния институт.

„Няма нищо по-хубаво от това деца да даряват за деца. Това ни кара да бъдем по-добри и да даваме най-доброто от себе си за децата”, сподели доц. Христо Шивачев (на снимката), който оглавява детския комплекс в „Пирогов”.

Тази година възможностите на екипа са много по-сериозни благодарение на факта, че екипът на „Клийнтех България” се присъедини към „Заедно в доброто“. Резултатът е налице – за много по-кратко време благодарение на фондацията са събрани много повече средства, за да се закупи медицинското оборудване.

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” проф. Асен Балтов благодари на всички дарители за добрия пример, който дават. „Изключително благодарни сме на малките герои от „Заедно в доброто” и на фондация „Клийнтех България”, които направиха възможна инициативата тази година”, отбеляза проф. Балтов.

През 2017 година за Великден деца от „Заедно в доброто“ дариха на детската хирургия специален инструментариум.

 

още от Избор на редактора
още от Детска