А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Курс „Рак на панкреаса”

21.11.2017 / 15:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Събира във ВМА европейски и български хирурзи.

 

Курс „Рак на панкреаса”

Военномедицинска академия възобновява ежегодните курсове по чернодробно-панкреатична хирургия. През 2017 г. темата на курса ще бъде: „Рак на панкреаса – мултидисциплинарен подход при лечението“.

Курсът ще се състои на 23-25.11. 2017 година в аулата на ВМА.

Официалното откриване е на 23.11.2017 г. от 18.15 ч. в Аулата на ВМА. На него ще присъстват ръководството на ВМА, представители на Министерство на отбраната, Министерство на здравеопазването, Български лекарски съюз, лекари от цялата страна.

На 24 и 25.11.2017 г., от 09.00 до 12.00 ч., в програмата са включени демонстрации на живо от операционните на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, както и от залите за инвазивна гастроентерология.

Лекции ще изнесат водещи европейски и български хирурзи в областта на панкреатичната хирургия.

Последните години бележат сериозен напредък на панкреатичната хирургия. Лапароскопската хирургия на панкреаса е в подем, агресията по отношение на локално авансиралите тумори е впечатляваща, навлиза неоадювантната химиотерапия.

„Мултидисциплинарния подход изисква лечението на рака на панкреаса да се провежда във високо специализирани центрове с голям обем на дейност, където качеството и сигурността на лечението се подобряват със сериозни темпове. Всичко това налага актуализиране и глобализиране на познанията в тази област за пореден път”, коментира проф. Никола Владов, д.м.н. – началник на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА и директор на курса.

 

още от Новини от деня
още от Онкология
още от Гастроентерология
още от Календар