А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Оздравителният план на МБАЛ-Враца е в действие и успешно се изпълнява

19.03.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това коментира здравният министър Кирил Ананиев.

 

Оздравителният план на МБАЛ-Враца е в действие и успешно се изпълняваПреструктурирането на някои от отделенията, оптимизирането на персонала е в ход и дава своите резултати, обяви здравният министър, попитан дали Министерството ще има възможност да осигури работата на отделението по инвазивна кардиология и кардиология, което в момента не работи.

„Мисля, че с мерките, които ще приемем в следващите няколко дни, свързани с инвазивната кардиология, ще стабилизираме отделението, което даваше най-много напуснали медицински специалисти в болницата. Дори и някой от тези медицински специалисти да напусне от това отделение, ние имаме резервен вариант веднага да дойдат други, които даже не само ще работят и ще изпълняват задачите, които имат в момента, но и ще квалифицират нови медицински работници в тази област“, каза още министърът.

По думите му оздравителният план води до повишаване ефективността на работата на болницата, а това означава, че ще се възстановят по-високи нива на приходи в болницата, които са били преди година или две.

„На този етап е прекратен договорът с частната структура, която осъществява дейността по инвазивна кардиология в лечебното заведение. Министерството на здравеопазването ще предприеме необходимите законови действия за анализ на сключения договор между МБАЛ „Христо Ботев“ АД и частната структура и при наличието на закононарушения ще бъде потърсена съдебна отговорност“, каза министър Ананиев.

Той допълни, че ръководството на Министерството полага всички усилия да намери решение за осигуряване на нормален работен процес в отделенията на болницата. „В момента се разглеждат варианти за осигуряване на необходимата апаратура, ангиограф, за да може да продължи и дейността на отделението по инвазивна кардиология. След проведени разговори с медицинските специалисти е налице уверение от тяхна страна, че ще продължат да работят в болницата. В заключение, искам да ви уверя, че МБАЛ „Христо Ботев“- Враца няма да прекъсне дейността си и жителите ще продължат да получават медицинска помощ по кардиология и инвазивна кардиология в същия обхват и обем“, завърши здравният министър.

 

още от Избор на редактора
още от Сърдечна