А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Отстраняване на ракови образувания с Кибер нож

23.02.2011 / 16:33 - surgery.bg
 
 Facebook

Професори от болница „Джон Хопкинс” в Истанбул се срещат със здравния министър, за да му представят технологията. Проф. Фатих Гючер е акушер-гинеколог, а проф. Кайъхан Енгин - специалист по радиационна онкология.

 

Отстраняване на ракови образувания с Кибер ножДвама професори от болница Джон Хопкинс“ в Истанбул – проф. Енгин и проф. Гючер, ще се срещнат със здравния министър Стефан Константинов. Те ще го запознаят с възможностите за неоперативно отстраняване на ракови образувания с помощта на т. нар. Кибер-нож.


Кибер-ножът е едно от новите открития в областта на медицинските технологии и безопасен вариант за неинвазивно лечение на туморите. Манипулацията разрушава туморите, като щади околните тъкани.


Анадолският медицински център прилага това лечение от 2005 г. насам и е сред четирите клиники в Европа, притежаващи и работещи с тази технологията. Натрупали са опит със стотици международни пациенти от над 20 страни.


Кибер-ножът е единствената радиохирургична система, съчетаваща линеен ускорител, роботизирана ръка и визуална навигационна система. С уникална прецизност роботът може да се прицели в наранявания, недостъпни за по-често прилаганите радиохирургични технологии.
Безболезненото и безкръвно лечение с Кибер-ножа е по-бързо от всички други методи. Процедурата е по-кратка от обикновено и чрез нея се елиминира необходимостта от инвазивна хирургия.


Проф. Фатих Гючер е акушер-гинеколог специализирал се в областта на гинекологичните онкологични заболявания. Извършва REarly диагностика и лечение на гинекологични злокачествени заболявания. Прилага хистероскопски и лапароскопски методи за отстраняване на рак на шийката на матката. Лекува доброкачествени тумори с миниинвазивни хирургични методи.


Проф. Кайъхан Енгин е специалист по радиационна онкология. В момента работи в Анадолски Медицински Център, но продължава да се изявява професионално и в САЩ. Медицинските области, от които се интересува и на които се е посветил, са хипертермия, ракова епидемиология, радиационна биология.

 

още от Избор на редактора
още от Онкология