А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Около 700 000 лв. е печалбата на МБАЛ-Дупница

16.10.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Само допреди 5 години здравното заведение бе пред фалит.

 

Около 700 000 лв. е печалбата на общинската болница в Дупница сега, а само допреди близо пет години здравното заведение беше пред фалит. Това съобщи прокуристът на болницата Мария Иванова, цитирана от toppresa.bg.

Задълженията на този етап са 1,4 милиона лева, при над 2 млн. лева преди три години. Болницата ползва банков заем от 1 млн. лева, по който гарант е Общината. Засега е взет само първи транш от 500 000 лв., като вторият се бави по неясни причини. Въпреки това се отчита положително развитие – не само като печалба.

Според прокуриста, в здравното заведение няма текучество сред лекарския екип и при сестринския състав. Започват работа медицински специалисти от съседните Кюстендил, Благоевград, от София. Няма и просрочени задължения към доставчици. Към момента персоналът на щат наброява 245,5 души, а гражданските договори, предимно с лекари, са около 30. Средната брутна заплата от началото на септември тази година на лекарите е 1600 лева, на медицинските сестри – 1203 лева, на административния и помощен персонал – 980 лева и на санитарите – 860 лева.

 

още от Новини от деня