А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Официално откриване на компютърния томограф

15.10.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Бе организирано в „Рентгеново отделение” на МБАЛ „Света Петка Българска”.

 

Преди ден колективът на Многопрофилна болница за активно лечение „Света Петка Българска” отбелязва своя празник и посреща приятелите си по-щастлив от всякога, защото има още един приятен повод – официалното откриване на компютърния томограф в „Рентгеново отделение”. Това съобщиха от Община Нова Загора.

На събитието присъстваха народният представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева, председателят на Общински съвет-Нова Загора Георги Николов, цялото общинско ръководство, колективът на медицинското заведение, много граждани и др.

Първа към присъстващите се обърна д-р Станка Иванова, директор на МБАЛ „Света Петка”. Тя използва приятният повод да благодари на общинското ръководство и на своите колеги за неуморната работа в полза на пациентите. Своето удовлетворение от придобиването на новия апарат за образна диагностика изрази и заместник-кметът Ивайло Енев, който пожела много точни диагнози и успешно лечение на всички нуждаещи се.

Компютърният томограф в МБАЛ „Света Петка Българска” е 16 срезов и е с голям обем на информация, реконструкция в различни равнини и висока резолюция на образите на сканираните.

 

още от Новини от деня
още от Образна диагностика