А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Не се очакват проблеми при лечението на онкоболните

17.03.2016 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това съобщиха от НЗОК във връзка с изказани в медии мнения на специалисти, свързани с някои промени при лечението на пациентите.

 

Не се очакват проблеми при лечението на онкоболнитеНе се очакват проблеми при лечението на онкоболните. Това съобщиха от НЗОК във връзка с изказани в медии мнения на специалисти онколози, свързани с някои промени при лечението на пациентите с онкологични заболявания, залегнали в Проект на Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса 2016 г., на основание чл.54, ал.9 и чл. 59а, ал.6 от Закона за здравното осигуряване (ЗЗО). НЗОК информира, че не се очакват проблеми при лечението на пациенти с онкологични заболявания.

През миналата седмица (7-11 март 2016 г.) подуправителят на НЗОК – г-жа Иванка Кръстева, проведе среща с лекари онколози, на която бяха обсъдени техните тревоги. Надзорният съвет е информиран за предмета на срещата.

Спазвайки законовите разпоредби, институцията е предоставила за обсъждане Проекта на Решение и очаква писмените предложения на онколозите, за да бъдат обсъдени на заседание на НС на НЗОК.

 

още от Избор на редактора
още от Онкология