А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

В общинското здравеопазване инвестирахме общо 55 млн. лв.

20.09.2019 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това отчете кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

„Общо 55 млн. лв. инвестира Столичната община в общинското здравеопазване през последните четири години“. Това каза кметът Йорданка Фандъкова, която преди ден посети реновираната клиника по Обща хирургия в Първа градска болница. За лечебното заведение е закупена нова ендоскопска апаратура за диагностични и терапевтични процедури.

„Столичната община инвестира средно годишно между 8 и 9 млн. лв. за подкрепа на общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК. В Първа градска болница само тази година Общината е инвестирала над 600 хил. лв. Успяхме да направим така, че нашите болници да станат конкурентни. Първа градска стана и първата общинска университетска болница, която позволява специалистите да се хабилитират“, посочи също кметът Фандъкова.

Според нея „в общинското здравеопазване е налице голяма промяна. През първите години на управление в Общината ни се налагаше да спасяваме общинските болници от фалит и от приватизация. Подкрепихме ги, намерихме за тях добри мениджърски екипи и постепенно изчистваме задълженията им. Столичната община инвестира в ремонти и апаратура в общинските болници и ДКЦ-та“.

 

още от Избор на редактора