А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Общинският съвет на Карлово ще поиска оставката на директора на РЗОК-Пловдив

23.07.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това ще стане, ако проблемът с АГ-отделението на местната болница не се реши до дни.

 

Общинският съвет на Карлово ще поиска оставката на директора на РЗОК-ПловдивАко проблемът с АГ-отделението на карловската болница не се реши до дни, Общинският съвет на града ще поиска оставката на директора на РЗОК в Пловдив. Това заяви пред БНР кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов (на снимката).

Преди дни стана ясно, че Касата е отказала да сключи договор с общинското лечебно заведение по 12 клинични пътеки, засягащи акушеро-гинекологичната помощ. По думите на д-р Кабаиванов, аргументът на РЗОК за отказ е, че за да работи по тези пътеки, болницата трябва да има четирима анестезиолози. Според него обаче това не е така. „За да се сключи договор по тези 12 клинични пътеки, е необходимо да може да се осъществява консултация с анестезиолози. Такива има назначени в болницата. Ние в момента искаме разрешение от НЗОК за II ниво на анестезиологична помощ“, коментира кметът на Карлово.

„Позицията на Община Карлово в мое лице е ясна и категорична: аз заявявам, че действията на директора на РЗОК в Пловдив са неправомерни и той незаконосъобразно и неправомерно отказва договор за 12 клинични пътеки на АГ-отделението. А знаете, че раждаемостта и изобщо грижата за бременните и децата е приоритет на държавата, приоритет е и на здравеопазването, и на Касата“, категоричен бе той.

От думите му стана ясно още, че директорът на болницата обжалва отказа на Касата да сключи договор и се очаква в спешен порядък новия директор на фонда д-р Дечо Дечев да даде разпореждания.

„По-лошото е, че с такива действия на директора на РЗОК се поставя под въпрос функционирането на здравни заведения, които осъществяват болнична помощ на една територия с население около 100 000 жители. Това е районът, в който действа карловската болница. Една от стабилните общински болници“, коментира той.

 

още от Избор на редактора
още от Гинекология