А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Общински болници ще заведат дела заради наложените им лимити през 2015 г.

29.01.2018 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това стана ясно от думите на председателя на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев.

 

Общински болници ще заведат дела заради наложените им лимити през 2015 г.Той коментира решението на ВАС, с което лимитите на лечебните заведения бяха отменени.
„След като ни отговориха, че няма нагласа да бъдат изплатени доброволно, с цел да се спестят и адвокатски хонорари и другите лихви, които се дължат за просрочие, голяма част от болниците, включително и моята, тръгваме“, заяви той. Припомняме, д-р Тотев оглавява болницата в Чирпан.
Той обясни още, че от общинските съвети по места също ще се интересуват от действията на общинските болници по въпроса. „Ние, искайки пари от общините, първо ни казват „Първо си съберете взиманията и после се обадете“, посочи д-р Тотев.
Той припомни и делото на КОЦ-Шумен, който осъди НЗОК за надлимитната дейност. „Всички ще го направят, ние сме длъжни“, заяви д-р Тотев.
Според него делата ще приключат в полза на искащите. „Тоест на тези, които си искат сумите, които са изработили“, заяви той.
Припомняме, след решението на ВАС от БЛС излязоха с позиция, че изпълнителите на медицински услуги са в правото си да търсят дължимите им суми, включително и отговорност за причинените им вреди, но стига да докажат претенциите си.

 

още от Избор на редактора