А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

12-то ДКЦ обновено с нови 18 апарата за физиотерапия

20.08.2019 / 14:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Инвестирани са 130 000 лв. от Общината.

 

„Столична община инвестира 130 000 лв. за обновяване на физиотерапията в 12-то ДКЦ, район „Люлин“. С тези средства са закупени 18 нови апарата, които да повишат качеството на предлаганите медицински услуги. Апаратите служат за магнитотерапия, електротерапия, лазертерапия, както и различен тип диагностика“. Това каза заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

„Новата апаратура развива възможностите на лечебното заведение и по този начин ще може да се предложи още по-качествена медицинска помощ за всички пациенти“, заяви д-р Василев.

През последните 4 години в 12-то ДКЦ са инвестирани общо 1,3 млн. лв., като част от тях са привлечени чрез Фонд за енергийна ефективност, Програмата Jessica и Столична община.

Общо в общинско здравеопазване за 4 години са инвестирани 9,1 млн. лв., като средствата са вложени в подобряването на сградния фонд и модернизиране на апаратурата в болниците.

Столичната община инвестира и 270 00 лв. във Втора МБАЛ, където е доставена нова апаратура, спомагаща за по-добрата работа на интензивното отделение на клиниката по кардиология, микробиологичната лаборатория и неврологично-интензивния сектор, информираха от местната власт в София.

 

още от Новини от деня