А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Най-новото в областта на гастроинтестиналната ендоскопия

13.03.2014 / 19:14 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще демонстрират на живо във ВМА.

 

Най-новото в областта на гастроинтестиналната ендоскопияНаучно-практически семинар по гастроинтестинална ендоскопия ще се проведе в Клиниката по гастроентерология и хепатология към Военномедицинска академия в петък, 14.03.2014 г. По време на форума в Аулата на ВМА ще бъдат демонстрирани на живо 10 високоспециализирани клинични случаи от ендоскопската практика. Чрез директна видеовръзка от Лабораторията по интервенционална гастроентерология участниците в семинара ще обменят опит и идеи, което ще спомогне за развитието на гастроинтестиналната ендоскопия в България. Семинарът се провежда за първи път, като идеята на организаторите е да стане ежегодно събитие. Тази година участие ще вземат повече от 50 водещи ендоскописти от цялата страна.

В Клиниката по гастроентерология и хепатология на ВМА се диагностицират и лекуват всички заболявания на гастроинтестиналния и хепатобилиарния тракт. В нейните водещи звена се извършват високотехнологични методи на диагностика и лечение чрез ехографски и ендоскопски способи, с богат набор от различни дейности и услуги. Базата е оборудвана с най-съвременна апаратура за диагностично-лечебна дейност и разполага с отлично подготвени кадри, специализирали както в страната, така и в престижни медицински центрове в чужбина.

Клиниката е база за обучение по вътрешни болести и гастроентерология на студенти, стажант-лекари и специализанти. Ежегодно се провеждат и специализирани курсове по ултразвукова томография, горна и долна интестинална ендоскопия, както и тематични курсове по гастроентерология с лекари в рамките на следдипломната квалификация. Клиниката е база за обучение на кадри от колежа за медицински сестри. Участвала е в провеждането на близо 20 клинични проучвания в областта на гастроентерологията. Нейните специалисти редовно участват с доклади, постери и съвместни проекти на наши и чужди научни форуми.

Научно-практическият семинар по гастроинтестинална ендоскопия ще бъде открит на 14.03.2014 г., петък, от 08.30 ч. в Аулата на болницата от началника на ВМА полк. доц. Крум Кацаров (на снимката), който е и началник на Клиниката по гастроентерология и хепатология.

 

още от Новини от деня
още от Гастроентерология