А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Новият председател на БААСТ е доц. д-р Калин Михов

06.06.2019 / 09:30 - surgery.bg
 
 Facebook

Това стана ясно на XIII Конференция на БААСТ и X Международен симпозиум на БОТА.

 

Двете събития традиционно се проведоха едновременно, като предоставиха на присъстващите делегати богата научна програма и операции на живо. В дните между 30 май и 1 юни присъстващите успяха да се възползват от практическите съвети и опертивните демонстрации на изключителни наши и междунарoдни специалисти, членове на организациите EFFORT (European Federation of National Association of Orthopedics and Traumatology) и ESSKA (European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy).
На Отчетно изборно събрание на БААСТ, проведено по време на Конференцията, с поста председател на БААСТ бе удостоен доц. д-р Калин Михов, ръководител на Клиниката по Ортопедия и травматология на УМБАЛ „Св. Марина”, Варна.
Научната програма протече в четири сесии. Първата беше посветена на операции наживо, демонстриращи смяна на колянна става. Оператори бяха д.р Стефанов, М.Bonnin, и доц. Михов. Втората сесия представляваше научен форум на EFFORT, отново засягаща темата за колянно протезиране с лектори д-р Стефанов, проф. Енчев, M,Bonnin и P. Stangenberg. Третата сесия с операции на живо представи артроскопична операция на рамо (д-р Загоров) и ревизия на раменна артропластика (D.Oudet).
Четвъртата научна сесия, форум на ESSKA, бе открита лично от президента на европейското дружество, проф. Давид Дежур, с когото Здравен навигатор ще ви запознае в следващо издание. Темите по време на сесията бяха разнообразни и касаеха артроскопски и хирургични техники при раменен травматизъм от различен порядък.
Автор: Анелия Николова

 

още от Избор на редактора
още от Ортопедия