А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Национална конференция „Критерии за решения в онкологичната хирургия”

12.06.2013 / 13:13 - surgery.bg
 
 Facebook

Ще се състои между 20 и 22 юни в Сандански. Форумът се организира от БХД и СБАЛО-София, със съдействието на Община Сандански.

 

Национална конференция „Критерии за решения в онкологичната хирургия”Представяме ви част от обръщението на акад. Дамян Дамянов, дмн, председател на Организационния комитет на Конференцията и оглавяващ Българско хирургическо дружество (БХД), с което той отправя покана за участие във форума към медицинската общност.

Хирургичната патология представлява постоянен интерес за хирургическата гилдия. Тя се развива много динамично, обхваща голям брой болни, чието навременно и успешно лечение има национални и международни измерения. В комплексното лечение на онкологично болните се инвестират ограничени средства, но мястото на хирургията остава основно. В онкологичната хирургия винаги са налице дискутабилни въпроси, по които се трупат бавно, но постоянно нови данни, безкрайни доказателства от големи метаанализи и рандомизирани проучвания.


Изводите от тях помагат на хирурзите да вземат правилните решения. На базата на наличната информация в националната и световна литуратура и клинична практика се извеждат разумни критерии за решения, полезни съвети и похвати при хирургичното и комплексното лечение на карциномите.


Спираме вниманието ви върху проблеми в хирургията на рака на стомаха и хранопровода, на колона и ректума, на черния дроб и панкреаса.


Доклади по приложената програма на конференцията подготвят водещи специалисти от университетските и националните звена в страната. След докладите по всяка органна локализация ще се проведат интензивни дискусии. Надявам се темите да привлекат вашето внимание и интерес. Организационният комитет ще се погрижи конференцията да бъде максимално полезна”.


Акад. Дамян Дамянов, дмн


Програмата: Sandanski_2013_Programa

 

още от Избор на редактора
още от Гастроентерология
още от Онкология
още от Календар