А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Наградите „Лекар на годината 2019“ ще бъдат връчени от БЛС

15.10.2019 / 15:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Тази година от съсловната организация дават и три специални приза.

 

На 17 октомври (в навечерието на празника Ден на българския лекар), Български лекарски съюз (БЛС) ще връчи традиционните си награди „Лекар на годината 2019“, съобщиха оттам. Съсловната организация на лекарите получи десетки номинации от цялата страната в категориите:

- „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“;

- „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“;

- „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България;

- „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“

- „Лекар на годината 2019“.

Имената на победителите ще бъдат обявени по време на тържествената церемония на 17 октомври (четвъртък), 19:00 часа, зала Роял, София Хотел Балкан.

Сред официалните гости ще са Диана Ковачева - омбудсман на Р България, Кирил Ананиев - министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова - председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Тази година БЛС реши да връчи и три специални награди. Едната от тях, посветена на инициативата „Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева. В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много „добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен, който ще бъде отличен по време на церемонията.

Другите две специални награди ще бъдат връчени на д-р Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и д-р Илиян Траянов, който заедно с колегите си от МБАЛ-Пазарджик, спаси родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.

 

още от Новини от деня