А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

МБАЛ „Надежда“ продължава инициативата си

14.10.2019 / 15:00 - surgery.bg
 
 Facebook

„Ракът на гърдата е невидим. Прегледай се“.

 

Безплатните прегледи в болница „Надежда“ започват от днес. В рамките на две седмици (14-25 октомври) ще бъдат прегледани 244 жени, които си записаха час за преглед още в първия ден на кампанията. Мирела Демирева, Диана Любенова, Ирмена Чичикова, Диляна Флорентин и Станислава Айви също ще дойдат на преглед заедно със скъпи за тях жени. Това информираха от болницата.

Специалeн гост на МБАЛ „Надежда“ ще е една от пациентките на болницата - Анета Тодорова. Младата жена е диагностицирана с рак на гърдата в начален стадий. Още преди започване на химиотерапията са замразени яйцеклетки, за да бъдат съхранени репродуктивните й възможности. По време на терапията Анета получи предложение за брак в болница „Надежда“ от своя дългогодишен приятел, а днес те вече са семейство.

Нана Гладуиш и екипът на Фондация „Една от 8“ също ще очакват жените в болница „Надежда“. Специалният информационен кът на организацията е за жени, които са се сблъскали с диагнозата рак на гърдата, за техните близки, за всички, които искат да разберат повече за заболяването и за това как могат да бъдат подкрепени хората, които се борят с рака на гърдата. Освен практическа помощ, жени с рак на гърдата и техните близки ще могат да получат психологическа помощ от психолозите на Фондация „Една от 8“.

Всички „Посланици на Надеждата“, които подкрепиха каузата на болница „Надежда“ за информираност и профилактика на най-разпространеното онкологично заболяване при жените, ще бъдат удостоени с почетни награди от проф. д-р Константа Тимчева – ръководител на Клиниката по медициннска онкология, д-р Георги Стаменов и д-р Анелия Рачева.

Всяка година 2 100 000 души по света чуват диагнозата рак на гърдата, повече от 620 000 стават жертви на болестта. У нас всяка година новодиагностицирани с карцином на млечната жлеза са около 4000 българки, а над 1300 губят битката с болестта. Затова кампанията на болница „Надежда“ цели да напомни, че „Ракът на гърдата е невидим“. Единственото най-силно оръжие срещу него е профилактиката. Защото, открит рано, ракът на гърдата е лечим.

През целия месец октомври болница „Надежда“ е домакин на специална фотоизложба с автор Диляна Флорентин. Всички „Посланици на Надеждата“ оставиха личните си послания, а специален акцент е участието на лекарите проф. д-р Иван Щерев, д-р Боян Павлов, д-р Деян Атанасов и д-р Борис Кръстев.

Още информация за кампанията можете да откриете на интернет страницата на болницата: https://www.nadezhda.bg/info/breastcancer/

 

още от Новини от деня
още от Онкология