А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Наближава време за лазерен пилинг

27.09.2012 / 12:39 - surgery.bg
 
 Facebook

Процедурата спомага за изчистване на кожата на лицето, някои видове белези и бръчки.

 

Наближава време за лазерен пилингЕсенно-зимният сезон е най-подходящ за лазерен пилинг, но близо три месеца след процедурата излагането на активно слънце е табу, казват специалистите.

Лазерният пилинг е ефективен, за да се изглади кожата на лицето, да се отстранят някои бръчици, разширени пори, някои видове белези, капиляри. Той обаче не е подходящ при по-дълбоки белези, активно акне и т.н.

По принцип процедурата стимулира клетъчното делене, пренареждането на колагеновите и еластични влакна. По този начин се подобрява кръвообръщението на кожата и тя става по-младежка и свежа.

В почти всички клиники за естетична хирургия разполагат с апаратура за извършване на процедурата. Най-често това са аблативни лазери - CO2 или Er-Yag лазер. СО2 - лазерът е по-подходящ при дълбок пилинг. Поради тази причина се използва обща упойка. По-повърхностното изчистване с Er-Yag - лазер обикновено изисква локална упойка.

Лазерният лъч изчиства загрубялата и стара кожа и така се стимулира производството на нов свеж колаген. След пилинга обаче кожата на лицето може да остане зачервена между 1 и 3 месеца.

 

още от Новини от деня
още от Пластична