А Н К Е Т А

Резонни ли са проверките на НЗОК на болниците?

 Да, за да се прецени дали има сериозно превишаване на лимити по клиничните пътеки.
 Не, по-скоро са въпрос на кампания.
 Не мога да преценя.BGtop

Млади лекари ще получат стипендии от БЛС

22.04.2019 / 18:00 - surgery.bg
 
 Facebook

Церемонията ще се състои на 23 април.

 

На официална церемония, ръководството на Български лекарски съюз (БЛС) ще връчи стипендии на млади лекари. Събитието ще се състои на 23 април от 13 ч., в аула „Проф. Янко Добрев“, II-ра хирургия, УМБАЛ „Александровска“, информираха от съсловната организация на лекарите.

Оттам допълват, че през тази година проектът е разширен и включва финансово стимулиране на млади лекари – студенти след 4-ти курс (5-ти и 6-ти курс), редовни и свободни докторанти, и специализанти.

Класираните кандидати в конкурса за студенти след 4-ти курс са 45 души. Отличените ще получат стипендии в размер 100 лв. на месец в рамките на една учебна година.

Програмата е целогодишна, за подпомагане на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

Предвижда се в събитието да вземат участие: д-р Иван Маджаров – председател на УС на БЛС; проф. Борислав Китов – председател на Акредитационния съвет на БЛС; представителите на фармацевтичните фирми – партньори на проекта, сред които са и Sanofi и Bayer.

На церемонията е поканен да присъства и здравният министър Кирил Ананиев.

„Финансовото подпомагане на младите колеги е приоритет на БЛС и се реализира за седма година. С подобни инициативи се надяваме младите медици да предпочетат да се развиват и работят в България. БЛС благодари на фирмите-партньори по проекта, без които подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно“, отбелязват от БЛС.

 

още от Новини от деня